Marcus Ericsson en Felipe Nasr starten de race in Spanje morgen als negentiende en twintigste. Geen topresultaat, maar ze verslaan tenminste hun Manor-concurrenten.

De Zweed Marcus Ericsson was van de twee Sauber-coureurs de snelste en hoewel hij van een moeilijk weekend spreekt, blikt hij tevreden terug op zijn kwalficatie.

“Ik worstel eigenlijk al het hele weekend met de balans van de auto, maar in de kwalificatie voelde het allemaal wat beter aan. Ik ben ook tevreden met mijn eigen optreden, ook al levert het slechts P19 op. Meer zit er momenteel gewoon niet in.”

Nasr
Het verging Felipe Nasr in de andere Sauber niet veel beter. De Braziliaan strandde eveneens in Q1, als twintigste. Hij wijst zijn eerste snelle ronde aan als beste van de kwalificatie, omdat hij tijdens zijn tweede run niet in staat was tot een verbetering van zijn tijd.

“Ik had tijdens mijn tweede run meer last van overstuur, waardoor een verbetering van mijn tijd er niet in zat. Ik denk dat dit momenteel het maximaal haalbare is, aangezien de andere teams er beter voor staan. Morgen wacht ons echter een lange race waar veel in kan gebeuren.”