Sergio Pérez toonde in Barcelona vormbehoud door zich als zesde te kwalificeren. Kamui Kobayashi moest zijn auto na afloop van de tweede kwalificatie aan de kant zetten. Hij start als tiende.

“Dit was echt een goed resultaat”, vertelt Kobayashi. “Terwijl er nog meer uit de auto valt te halen. Ik had denk ik voor een plaats bij de eerste vijf kunnen gaan. Daar keek ik naar uit. Na Q2 zei het team echter om de auto naast de baan te parkeren vanwege een hydraulisch probleem. Goed werk van het team door beide auto’s in de derde sessie te krijgen, dus ik ben positief voor de race.”

Ook Pérez was tevreden. “In de trainingen ging het niet zo lekker, maar vanmiddag liep het op rolletjes. Hier hoopten we op en het ging beter dan verwacht. Het veld zit zo dicht bij elkaar. Een tiende maakt enorm uit.”

“Dan is de zesde plaats misschien wel teleurstellend, omdat het nog beter had gekund. Morgen hangt veel af van de bandenslijtage. Ik wilde perfecte race rijden met zoveel mogelijk punten, of met een mooie verrassing”, waarmee de Mexicaan mikt op een podiumfinish.