Voor het team van Sauber liep het niet naar wens in Zuid-Korea. De formatie uit Hinwil kwam tempo tekort, terwijl de coureurs ook nog eens met een behoorlijke dosis pech en schade te maken kregen.

Kamui Kobayashi kwam zodoende als vijftiende over de streep, op één plaats voor zijn teamgenoot Sergio Pérez. Beide heren erkennen na de race dat punten er vandaag sowieso niet inzaten, maar dat ze toch wel op een wat fijnere wedstrijd hadden gehoopt.

Kobayashi somt eerst op wat er bij hem misging: “Ik liep aan het begin van de race schade aan mijn voorvleugel op in duel met Sébastien Buemi. Na tien ronden maakte ik vervolgens een pitstop, maar doordat de safety car een paar ronden daarna naar buiten kwam viel onze strategie in het water en kon ik niet van mijn verse banden profiteren.”

Daar hield het echter niet mee op voor Kobayashi: “Na de safety car-fase raakte mijn achtervleugel beschadigd, al weet ik niet hoe dat kwam. Halverwege de race beschadigde ik mijn voorvleugel vervolgens nogmaals, waardoor ik eerder dan gepland een pitstop moest maken. Ik kon daarna nog wel wat plaatsen goedmaken, maar voor punten waren we vandaag gewoon te langzaam.”

Voor teamgenoot Pérez bleef de materiële schade beperkt en waren het vooral de banden die hem parten speelden. “In het begin ging het nog goed op de zachte banden, maar op de superzachte Pirelli’s was het door de hoge slijtage worstelen geblazen.”

“Met name tijdens de laatste stint werden ze erg snel slechter. Met nog drie ronden te gaan ontstond er zelfs een gat in mijn rechter voorband. Ik kon echt door het rubber heenkijken, dus kon zo niet verder en moest wel naar de pits.”

“Het was jammer, maar op die banden had ik de race nooit kunnen uitrijden en een puntenfinish zat er vandaag überhaupt niet in omdat we snelheid tekort kwamen.”