Sauber begon een beetje wankel aan het weekend in Melbourne, maar het team loste de problemen van de ochtendsessie op om in de middag het geplande programma af te werken.

Esteban Gutiérrez kreeg in de ochtendsessie problemen met zijn versnellingsbak te verwerken, maar complimenteert het team met de manier waarop ze de auto klaar hebben gekregen voor de tweede vrije training. 

“In die tweede sessie hebben we ons programma redelijk af weten te werken”, blikt de Mexicaan terug. “Daarmee hebben we waardevolle informatie verzameld die cruciaal is voor de rest van het weekend. We missen op dit moment nog pure snelheid en de hobbelige aard van het circuit maakt dat we ons nog niet heel erg comfortabel voelen in de remzones. We hebben nog niet echt aan een degelijke afstelling kunnen werken, dus dat is iets waar we in de derde vrije training mee aan de slag moeten.”

Adrian Sutil
Ook Adrian Sutil maakte een betere middag dan ochtend mee. De Duitser in dienst van de Zwitserse renstal weet de problemen in de ochtend niet anders te omschrijven dan ‘heel veel dingetjes die nog niet waren zoals wij ze wilden hebben’. 

Sutil is bobendien niet helemaal te spreken over het Pirelli-rubber. “De banden zijn wat mij betreft te hard, maar ik heb het er maar mee te doen. We moeten duidelijk op zoek naar meer snelheid en we moeten er voor zorgen dat de zaken die vorig jaar zo vanzelfsprekend waren dat nu ook weer worden.”