Sauber heeft weliswaar niet de meest indrukwekkende winter achter de rug, maar de Zwitsers weten dat niemand garanties heeft tijdens het eerste raceweekend in Melbourne. Adrian Sutil noemt de openingsrace zelfs ‘een loterij’.

De Duitser, voor het eerst in een ander team actief dan Force India (tevens het voormalige Spyker), durft de vinger er niet op te leggen wie er in Australië kan scoren en wie niet. “Alles is nieuw”, verduidelijkt hij. “Iedereen zit nog in een hele vroege fase van de ontwikkeling van de auto’s. We hebben tijdens de wintertests natuurlijk de nodige ervaring opgedaan, maar tijdens zo’n eerste race moet het maar net allemaal bij elkaar komen. Wat dat betreft kan het zomaar een loterij worden, zij het een hele interessante.”

“Het racen wordt voor ons als coureurs ook volledig anders. In de kwalificaties zullen we meer vermogen hebben dan in de races, terwijl we te allen tijde meer topsnelheid en minder grip zullen hebben ten opzichte van vorig jaar. Dat is voor ons even spannend als uitdagend.”

Esteban Gutiérrez
Esteban Gutiérrez droomt ondertussen weg bij het feit dat hij terugkeert op het circuit waar hij vorig jaar debuteerde in de Formule 1: “Vorig jaar brak voor mij een nieuwe periode aan in mijn carrière en dit jaar zal opnieuw alles anders zijn. Dat biedt voor iedereen nieuwe kansen en het is mijn rol om daar het maximale uit te halen.”

Albert Park is volgens de Mexicaan het perfecte decor voor de openingsrace van het seizoen: “De baan is een tikkeltje hobbelig, maar de lay-out is fantastisch. Bovendien zijn de Australische fans erg gepassioneerd. Het wordt om meerdere redenen een geweldig evenement.”