Bij Sauber kijkt men vol goede moed uit naar de Grand Prix van België. Het bij de coureurs populaire circuit zou goed passen bij de karakteristieken van de C31.

Dat stellen in ieder geval de beide coureurs van het Zwitserse team. “Met name de snelle bochten zouden ons goed moeten liggen”, aldus Kamui Kobayashi. “Maar een goed resultaat is ook afhankelijk van de weersomstandigheden. In Spa kan het immers aan de ene kant van het circuit regenen, terwijl het elders op de baan volledig droog kan zijn. Ik vind het in ieder geval een prachtig circuit. Met name de snelle bochten en de wijze waarop het in het landschap is geïntegreerd, maken het een unieke locatie om te racen.”

Sergio Pérez sluit zich graag aan bij die mening: “Het is voor elke coureur één van de mooiste circuits om op te rijden. Maar voor ons is het ook de plek waar we de tweede seizoensheflt goed willen starten. Vorig jaar wist ik me hier als negende te kwalificeren, maar zag helaas de finishvlag niet. Dit jaar wil ik graag in de punten eindigen. De auto zou hier in ieder geval goed moeten kunnen gaan.”

Giampaolo Dall’Ara, bij Sauber verontwoordelijk voor alles wat er op de baan gebeurt, geeft aan dat het niet makkelijk zal worden een goede set-up te vinden. “Spa-Francorchamps vraagt om heel weinig downforce, maar dat werkt dus tegen in de langzame bochten. Het circuit is vanwege de hoge bochtensnelheden zeer veeleisend voor de banden, waardoor de keuze voor de twee hardste samenstellingen een logische is. Ondanks alle uitdagingen verwacht ik echter een voor ons sterk weekend”, aldus Dall’Ara.