Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez kunnen tevreden zijn met de twaalfde en veertiende startplaats. Zeker geen slecht resultaat voor Sauber anno 2014. Dat weten de rijders zelf ook.

“Dit was een hele leuke kwalificatie”, jubelt Adrian Sutil. “Twaalfde is mijn beste resultaat van het seizoen. We waren behoorlijk competitief vandaag en op deze manier is het zoveel leuker om Formule 1 te rijden. Het was echter niet eenvoudig voor mij om mijn rijstijl aan te passen aan de verandere afstelling van de auto, maar ik wist mijn kalmte te bewaren.”

“Mijn engineer en ik werkte perfect samen en het resultaat is er naar. Dit resultaat is voor ons erg belangrijk, aangezien ons seizoen tot dusver weinig hoogtepunten kent. Ik ben erg gelukkig met het teamresultaat van vandaag.”

Esteban Gutiérrez
Sutil’s Mexicaane teamgenoot gaf twee startplaatsen en ruim een tiende van een seconde toe op de klassering van de Duitser, maar is desondanks ook tevreden: “Ik denk dat het team dit weekend uitmuntend werk verricht. We hebben op vrijdag diverse afstellingen geprobeerd en vandaag viel alles op zijn plek.”

“We moeten in deze richting blijven zoeken naar verbeteringen, aangezien we duidelijk wat snelheid hebben gevonden. Adrian reed bovendien een hele strakke ronde. Ik had zelf tijdens mijn laatste vliegende ronde helaas de pech van gele vlaggen, waardoor ik mijn run af kon breken.”