Kansen zoals die zich vandaag tijdens de kwalificatie aandienden moet je grijpen. Zeker als je Sauber-couerur bent en een beroerd seizoen meemaakt. Het helpt dan niet om je auto in de grindbak of bandenstapels te parkeren.

Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez strandden met hun Sauber-bolides beiden in Q2. Adrian Sutil omdat hij de wagen aan het eind van Q1 al vast reed in de grindbak, en Esteban Gutiérrez omdat hij in Q2 de grens opzocht en daaroverheen ging.

“Onze strategie was goed, maar ik verloor de auto en raakte de muur”, luidt de simpele samenvatting van de Mexicaan. “Ik werd opgejaagd door een snellere coureur achter mij, probeerde te pushen en de ronde zo goed mogelijk af te maken, maar ik ging in de fout.”

Adrian Sutil geeft eveneens toe een kostbare fout te hebben gemaakt: “Ik vloog van de baan, omdat ik niet doorhad dat de bocht ervoor zo nat wat. Op natte banden verloor ik de achterkant en kwam ik vast te zitten in de grindbak. Het is erg jammer dat het zo is gelopen, want ik lag op dat moment op de negende plaats, ruim voldoende voor een plekje in Q2. Daar heb ik echter niet in kunnen starten.”