Een twaalfde en dertiende plaats zal niemand op de banken krijgen, maar met twee auto’s aan de finish beantwoordt Sauber aan de zelfgestelde doelen.

Beide Sauber-coureurs reden hun rondjes redelijk in de anonimiteit, maar dat betekent niet dat ze niet tevreden zijn met het resultaat. Het tweetal weet immers dat de C33 vooralsnog veel te langzaam is en dat finishen een mooi resultaat op zich is.

Esteban Gutiérrez moet in Melbourne genoegen nemen met een plekje achter zijn kersverse teamgenoot Adrian Sutil. De Mexicaan is desondanks tevreden, niet in de laatste plaats vanwege de betrouwbaarheid: “We mogen blij zijn dat we allebei het einde van de race hebben gehaald. Dat is een belangrijke stap voor het team.”

Adrian Sutil
Adrian Sutil werd in de eerste stint van zijn race naar eigen zeggen gehinderd door problemen met de aandrijving: “Dat heeft me flink wat tijd gekost, maar na de pitstop ging het een stuk beter. Ik was eigenlijk vertrokken op een tweestopper, maar de safety car-fase heeft ons doen besluiten de strategie om te gooien.”

“Die gok pakte uiteindelijk niet heel goed uit, maar met onze gebrekkige snelheid had er ook niet heel veel meer ingezeten. We zijn gefinisht en dat was ons voornaamste doel. We moeten nu heel nauwekeurig kijken naar waar we het hebben laten liggen. Die informatie is waardevol voor het volgende raceweekend in Maleisië.”