De eerste punten van het jaar. Dat is waar Sauber voor de race op had ingezet. Met Esteban Gutiérrez op de elfde startplek en Adrian Sutil leek dat realistisch. Maar ook in Brazilië kwam het er weer niet van.

Volgens Gutiérrez zag het er lang goed uit. “Maar toen we zo halverwege de race waren, verloor ik toen ik het gevecht met een coureur voor me probeerde aan te gaan ineens enorm veel grip, waarna de banden ook plotseling oververhit begonnen te raken”, meldt de Mexicaan.

“Het was vanaf dat moment heel moeilijk om nog grip te vinden, al hebben we ondanks dat wel de hele race vechtend doorgebracht”, vertelt de uiteindelijke nummer veertien, voor wiens problemen het team op het moment geen verklaring heeft. “Aan de data valt niets te zien, behalve dat zijn tijden slechter werden. We moeten samen met Esteban maar nakijken wat het geweest kan zijn”, vult head of track engineering Giampaolo Dall’Ara aan.

Sutil
In de andere Sauber C33 zag Sutil zijn kans op punten al voor de start vervliegen. “Door een probleem met de koeling moest ik vanuit de pits beginnen. Erg jammer, als je als coureur je best hebt gedaan in de kwalificatie”, verzucht de Duitser die zich ook nog fijntjes laat ontvallen dat ‘we wel vaker problemen hebben’.

Ook later in de race was dat weer zo, want tijdens zijn eerste pitsstop verloor Sutil ook weer tijd doordat er dingen verkeerd gingen. “Frustrerend, maar we hebben wel onze best gedaan”, besluit hij voor de vorm na een voor hem ‘saaie race’ waarin hij als zestiende over de streep kwam.