De Nederlander Robin Frijns hoeft voor 2014 niet op een race- óf reservezitje te rekenen bij het team van Sauber. De Zwitserse renstal heeft de coureur laten weten na dit jaar niet met hem verder te gaan.

Frijns bevestigt het scheiden van de wegen tegenover het Britse Autosport: “Ik zit zonder contract”, verklaart hij. “Sauber moet zichzelf als team in leven houden en dat begrijp ik”, zo toont de Limburger – vermoedelijk verwijzend naar de Russische deal die Sauber heeft gesloten en die Sergej Sirotkin een stoeltje bij het team geeft – zich begripvol.

“Ik neem ze niets kwalijk”, vervolgt Frijns. “Sauber staat erom bekend dat ze jonge coureurs een kans geven in de Formule 1, maar het team zit – zoals iedereen weet – financieel in de problemen en ik had het dus niet in eigen hand.”

“Wat er nu gaat gebeuren, weet ik niet”, meldt Frijns verder. “Het enige wat ik weet, is dat iedereen in Monza is terwijl ik thuis op de bank zit. Ik heb dit jaar erg veel tegenslagen te verduren gehad. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar ik kan er zelf verder niets aan doen.”

“Op het moment hebben we ook nog geen plan voor de toekomst, maar het belangrijkste is dat ik vrij ben om te gaan en staan waar ik wil en dat ik kan doen wat ik wil. Hopelijk geeft iemand me dus ook de kans om te laten zien wat ik kan.”