Bij Sauber is men onder de indruk van de recente snelheid van Esteban Gutiérrez. De teamleiding denkt dan ook dat de Mexicaan zomaar eens zijn teamgenoot Hülkenberg voorbij kan snellen tijdens een kwalificatiesessie.

Esteban Gutiérrez komt de laatste paar races steeds een stukje dichterbij aan Nico Hülkenberg. Het zou dan ook zomaar eens kunnen dat de Mexicaan zich binnenkort de snellere van de twee teamgenoten toont. Dat is althans de stellige mening van Tom McCullough, head of track engineering bij Sauber.

“We zijn erg onder de indruk van Esteban, evenals Nico Hülkenberg zelf”, aldus McCullough in gesprek met Autosport. “Het lijkt er vaak op dat hij makkelijk wordt verslagen door Nico, maar niets in minder waar. Esteban komt steeds dichterbij en het is een kwestie van tijd voor hij een keer de snellere is in een kwalificatie. Na een moeilijke seizoensstart lijkt zijn harde werk nu te worden beloond.”

Monisha Kaltenborn
Teambaas Monisha Kaltenborn doet ook nog een duit in het zakje en stelt dat de progressie van Gutiérrez indrukwekkend is: “Hij doet echt niet onder voor andere coureurs in een vergelijkbare situatie, alleen had Esteban in het begin van het seizoen niet de auto om te laten zien wat hij werkelijk kan.”

“Wat de buitenstaanders niet zien is dat Esteban Gutiérrez zich altijd heel goed voorbereidt op de raceweekenden en dat hij erg goed is in het afstellen van zijn auto. Helaas zien we dat niet altijd terug in de resultaten. Naarmate zijn ervaring groeit, zal hij echt nog mooie dingen kunnen laten zien.”