Sauber kon andermaal geen potten breken in Barcelona. De updates aan de C33 brachten vooralsnog niet waar het team op had gehoopt.

Meer dan een zestiende en een zeventiende plaats zat er voor de Sauber-coureurs niet in. Esteban Gutiérrez vat het gemeenschappelijke gevoel in de pitbox treffend samen: “We mogen hier absoluut niet tevreden mee zijn. Eigenlijk was mijn goede start het enige lichtpuntje van de race.”

“Na de start verloor ik positie na positie. Het was niet makkelijk om leven in de banden te houden en ook qua snelheid kwamen we tekort. Dat zijn allemaal zaken waar we nauwkeurig naar moeten kijken.  We mogen ook na dit weekend in ieder geval onze motivatie niet verliezen.”

Adrian Sutil
Het verging de Duitser niet veel beter dan zijn Mexicaanse teamgenoot. Hij spreekt zelf van een weinig spannende race: “De grip was ver te zoeken. Beide stints op de medium banden verliepen moeizaam, terwijl we op de harde compound nog redelijk uit de verf kwamen.”

“Het was al met al een teleurstellende race. Het gebrek aan grip blijft een enorm probleem, met name bij het insturen van de bochten. Dat is iets waar we aan moeten werken. Hopelijk kunnen we ons dan in de komende races verbeteren.”