Saubers hoofdontwerper Matt Morris denkt niet dat de verrassende tweede plaats van Sergio Pérez in Maleisië een eenmalige uitschieter was. “Met een klein beetje extra, kunnen we vaker op het podium komen”, zegt hij in Autosport.

Het succes van Pérez in Maleisië staat in schril contrast met de laatste race in Bahrein, waar Sauber geen enkel punt wist te scoren. “Het verschil lijkt groter dan het is”, stelt Morris. “Het veld zit zo dicht op elkaar dat je de ene race op het podium kunt eindigen en de volgende race met lege handen naar huis gaat. 

“Maar ik denk niet dat Maleisië een uitzonderingsgeval was”, vervolgt Morris. “Onze auto is competitief. Met een paar kleine verbeteringen kunnen we meer podiumplaatsen pakken. In de eerste vier races zijn er vier verschillende winnaars geweest. Dat geeft wel aan hoe iedereen aan elkaar gewaagd is.”

De voorsprong in het constructeurskampioenschap die Sauber dankzij de tweede plaats van Pérez in Sepang had opgebouwd ten opzichte van de naaste concurrenten is inmiddels bijna verdampt. “Van onze marge van dertig punten is weinig meer over, dus we moeten op onze hoede blijven”, zegt Morris. “We kijken altijd vooruit, maar houden ook de teams achter ons nauwlettend in de gaten.”