Sauber zal er in de laatste race van het seizoen alles aan doen om Mercedes te achterhalen. Het verschil bedraagt slechts twaalf punten.

Hoewel Mercedes in Amerika opnieuw een ronduit dramatisch weekend meemaakte, kon het Zwitserse Sauber daar niet van profiteren. Toch behoort het behalen van de vijfde positie in het kampioenschap nog tot de mogelijkheden. Teambaas Monisha Kaltenborn gelooft in ieder geval in een dergelijke verrassing.

“We zullen punten moeten scoren”, vertelt Kaltenborn aan Autosport. “Dat neemt de nodige druk met zich mee, waardoor we geconcentreerd moeten blijven. Daar ligt een uitdaging voor ons.”

Kaltenborn geeft aan dat het frustrerend is dat het team niks met de door Mercedes geboden kansen heeft gedaan: “We hebben de situatie helaas niet weten uit te buiten. Als het team waarmee je in gevecht bent geen punten scoort, moet je daarvan profiteren. Dat hebben we nagelaten.”

“Voorlopig staat Mercedes er nog wel beter voor. In principe hoeven zij geen punten te scoren om hun positie te handhaven. Wij hebben daarentegen minstens dertien punten nodig. In Brazilië weet je nooit wat er kan gebeuren, maar ik denk dat het circuit goed bij onze auto past”, besluit de Sauber-teambaas.