Marcus Ericsson en Felipe Nasr finishten de Grand Prix van Bahrein respectievelijk als twaalfde en veertiende. Meer zat er volgens het tweetal niet in.

Toch reed de Zweed Marcus Ericsson op enig moment in de top tien. Dat was redelijk aan het eind van de race, toen hij er naar eigen zeggen al een ’toffe race’op had zitten: “Ik heb lekker veel kunnen knokken na een wat ongelukkige start waarbij ik wat vermogen tekort kwam.”

Het wierp Ericsson terug tot achter een groepje rijders, waarachter hij vast kwam te zitten: “Toen ik eenmaal aan hen voorbij ging, reed ik een sterke race. Helaas moest ik in de laatste stint, toen ik daadwerkelijk op puntenkoers lag, benzine sparen en viel ik alsnog buiten de punten. Al met al was het echter een goed weekend.”

Nasr
Felipe Nasr ving de race helemaal van achteren aan, de pitsstart van Magnussen niet meegerekend, en de Braziliaan is tevreden met het feit dat hij wat plaatsen goed wist te maken. Maar daar houdt de vreugde ook wel op.

“Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar meer dan dit zat er niet, aangezien ik worstelde met de auto. We moeten uitzoeken waar dat aan lag, zodat we ons kunnen verbeteren voor de volgende race in China.”