Sauber had in de kwalificatie moeite om de Pirelli’s warm genoeg te krijgen voor een snelle ronde. Gevolg is dat Kamui Kobayashi en Sergio Pérez morgen als veertiende en zestiende starten.

Kobayashi denkt dat het in de race een stuk beter gaat. “Het was een lastige dag. Onze auto is verbeterd en ik heb opnieuw vertrouwen in de race”, meent de Japanner. “We hebben bewezen dat we in de race veel beter zijn. Ik had opnieuw moeite om warmte in de banden te krijgen. Toen ik eenmaal grip had gevonden werden de voorbanden te warm.”

 

“We zullen in de toekomst een oplossing hiervoor vinden. Morgen ga ik in ieder geval voor een plaats in de punten, net als in de afgelopen Grands Prix”, besluit Kobayashi, die morgen twee plaatsen voor de terugkerende Pérez start.

“Omdat de baan warmer werd, verwachtte ik een aantal tienden sneller te zijn”, aldus de Mexicaan. “Dat ging echter niet zo makkelijk. We moesten meer ronden afleggen om de banden goed te laten functioneren maar dat had wel zo zijn nadelen. Toch denk ik dat we morgen voor de punten kunnen gaan en dat is daarom ook het doel.”