Het team van Sauber greep vandaag net naast de punten. Esteban Gutiérrez kwam drie tienden te kort op plaats elf. Nico Hülkenberg bleef na een extra stop op de vijftiende plek steken.

Rookie Gutiérrez kwam dichtbij zijn eerste puntenfinish, maar de Mexicaan slaagde er – ondanks dat hij op nieuwere banden onderweg was – in de slotfase net niet in de uiteindelijke nummer tien Daniel Ricciardo nog te verschalken.

“Ik heb me er vandaag op geconcentreerd het maximale uit de auto te halen”, vertelt Gutiérrez, die denkt dat hij dat voor elkaar heeft gekregen: “Dit is wat er in zat en het is een belangrijk resultaat voor het team en mijzelf, want Sauber heeft geduld met me gehad en me de kans gegeven om me als coureur te ontwikkelen”, voegt de jongste coureur in de Formule 1 daar aan toe.

Teambaas Monisha Kaltenborn geeft Gutiérrez gelijk: “Hij heeft vandaag een erg goede prestatie geleverd. We zijn daar gelukkig mee en hopen dat hij er vertrouwen uit put.”

Hulk Smash
In de andere Sauber bleef een puntenfinish voor Nico Hülkenberg verder buiten bereik: hij werd bij zijn derde pitstop te vroeg losgelaten door het team en reed zodoende de voorkant van zijn auto stuk op de net de pits inkomende Jean-Éric Vergne, waarna hij een ronde later nog een keer naar binnen moest voor een nieuwe neus.

“Dat incident heeft de race voor ons verpest”, verklaart The Hulk zonder er doekjes om te winden. “De timing was verkeerd en ik werd te vroeg weer op pad gestuurd. We moeten goed kijken wat er precies verkeerd ging, zodat het ons niet nog een keer overkomt.”