Nico Hülkenberg begon de race als elfde en finishte ook op die positie. De Duitser ziet in dat er simpelweg niet meer in zit. De Sauber komt volgens hem namelijk behoorlijk racetempo te kort.

“We konden geen wonderen verrichten vandaag”, vertelt Hülkenberg. “We komen duidelijk racesnelheid te kort. Bij de herstart heb ik nog een afwijkende strategie geprobeerd, maar ook dat had niet het gewenste effect.”

Hülkenberg koos bij de herstart voor de zachte band, terwijl de meeste anderen voor de superzachte band kozen. Een verkeerde beslissing bleek achteraf. “Met een nieuwe safety-car op de baan kreeg ik geen temperatuur meer in de banden en was mijn race over. Daardoor kon ik de tiende plaats niet meer verdedigen. Zonde.”

Gutiérrez
Esteban Gutiérrez kon in tegenstelling tot zijn teamgenoot wel wat plaatsen winnen in de smalle straten. “Ik moet het gewoon beter doen tijdens de kwalificatie. Ik heb nu nooit de kans gehad om voor punten te strijden en dat is jammer. Het was een hele opgave om de auto om alle crashes heen te sturen, maar ik ben blij dat ik hem heel heb binnengebracht.”