Sauber heeft bekendgemaakt dat Felipe Nasr en Marcus Ericsson volgend jaar voor het team blijven rijden.

Met het vroege nieuws maakt het Zwitserse team een opmerkelijke ommezwaai ten opzichte van vorig jaar. Toen werd de rijdersbezetting niet alleen veel later bekendgemaakt, maar bleken er behalve met de huidige coureurs ook contracten te zijn getekend met Giedo van der Garde en Adrian Sutil. Dat resulteerde in een slepende rechtszaak.

Nu is er dus een voortzetting van het huidige duo Ericsson en Nasr, waarbij vooral de Braziliaan Nasr een sterke indruk heeft achtergelaten. “Dat we zo vroeg al met dit nieuws naar buiten komen bewijst dat Sauber overtuigd is van de richting die we als team ingeslagen hebben”, zegt teambaas Monisha Kaltenborn. “Marcus en Felipe zijn al volop betrokken bij de totstandkoming van de auto voor volgend jaar.”

Voor de coureurs is hun contractverlenging een mooie opsteker. Hoewel Nasr nog even genoemd werd als mogelijke opvolger van Valtteri Bottas bij Williams, mocht die naar Ferrari vertrekken, blijven de twee dus nog een jaartje aan. “Ik ben hier heel blij mee”, zegt Ericsson. “Mijn eerste jaar bij Sauber bevalt me tot nu toe uitstekend, en ik heb het gevoel dat het team mijn werk waardeert. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

De Zweed voegt daar nog aan toe dat hij ‘wat is verrast’ door hoe vroeg Sauber heeft besloten met haar huidige duo verder te gaan. “Maar dat is alleen maar fijn. Nu kan ik me de rest van het jaar mooi op het racen concentreren.” Lang hoefde Ericsson ook niet na te denken over het voortzetten van de samenwerking: “Het team is blij met hoe Felipe en ik het doen en ik ben zelf zeer te spreken over hoe hard Sauber werkt om naar voren te komen.”

Felipe Nasr kijkt vooral uit naar zijn bijdrage aan de auto voor volgend jaar. “Ik wil het team in de tweede helft van het jaar zo goed mogelijk helpen, en mijn bijdrage leveren aan de auto voor volgend seizoen. Tegelijkertijd valt er dit jaar nog veel te doen. Mijn vijfde plaats in de Grand Prix van Australië was al een fantastisch begin en ik kijk uit naar de tweede seizoenshelft.”