Sergio Pérez boekte in Canada zijn tweede podiumplaats van het seizoen. Teambaas Peter Sauber is onder de indruk van de Mexicaan. “Hij reed een buitengewoon goede race.”

De Zwitser had pas laat door dat de derde plaats een mogelijkheid was. “Hij startte als vijftiende en normaal is een podiumplaats dan onwaarschijnlijk”, vertelde Sauber in een interview met Formula1.com. “Je bent dan al blij met een puntenfinish. Toen de voorste coureurs in de slotfase problemen begonnen te krijgen met hun banden, kwam het besef dat iets speciaals zich ontvouwde. Sergio had, in tegenstelling geen last van de banden, en kon vol in de aanval blijven rijden. Hij reed een buitengewoon goede race.”

Volgens Sauber is de Canadese race geen uitzondering op de regel. “Als we vanaf vrijdagochtend tot zondagmiddag ons potentieel volledig benutten, kunnen we veel bereiken. Na zeven races is het overduidelijk dat de C31 op vrijwel elk circuit snel kan zijn. Na zeven races, met evenveel verschillende winnaars, is er veel mogelijk. In Maleisië kwamen we dicht in de buurt van een overwinning. Meer podiumplaatsen zijn absoluut mogelijk. Daarvoor moeten we ons wel goed kwalificeren.”

En efficiënt de C31 sneller maken. “De vier grote teams hebben meer financiële mogelijkheden dan de middenmotors. Dat ontmoedigt ons niet. Wij zijn efficiënt. Het pakket waarmee we in Barcelona kwamen, liet zien wat wij kunnen. Het is cruciaal dat met de C31 een fantastisch fundament is gelegd om ons verder te ontwikkelen.”

De doelstellingen zijn daarmee enigszins bijgesteld. Sauber pakte vorig jaar 44 punten en eindigde als zevende in het constructeurs-WK. Nu, na zeven races, zijn dat er al 58 en staat Sauber zesde. “Aan de vooravond van het seizoen spraken we de hoop uit om regelmatig punten te scoren en om hoger te eindigen in het constructeurskampioenschap. Die doelstelling blijft in essentie hetzelfde. Maar ik hoop natuurlijk nu op meer podiumplaatsen. We hebben nu al veertien punten meer dan vorig jaar, dus tot nu toe loop het wel lekker.”