Teambaas Peter Sauber laat zijn hoofd niet op hol brengen door de goede vorm die zijn renstal tijdens de eerste twee races heeft geëtaleerd. De Zwitser weet dat alles snel kan veranderen in de Formule 1.

 

Sauber-coureurs Kamui Kobayashi en Sergio Pérez eindigden tijdens de seizoensopener in Australië als zesde en achtste, terwijl Pérez tijdens de tweede race van het jaar – in Maleisië – een indrukwekkende tweede plaats in de wacht wist te slepen.

 

Door deze goede resultaten staat Sauber momenteel met dertig punten op de vierde plek in het WK. Dat is een geweldige start van het jaar voor het Zwitserse team, maar teambaas en naamgever Peter Sauber rekent zich nog niet rijk: “De onderlinge verhoudingen kunnen snel veranderen”, schrijft hij in zijn column voor Blick. “Waarschijnlijk gebeurt dat zelfs al aan het begin van het Europese seizoen.”

 

“De ontwikkelingsrace is namelijk de beslissende factor waar het de rangorde tussen de teams aangaat”, weet Sauber. “Veel renstallen komen met een aantal kleine aanpassingen naar de races in China en Bahrein, maar zullen daarna – als het Europese deel van het seizoen in Spanje begint – met een grote update voor hun auto’s komen.”

 

“Vanaf dat moment kan de rangorde zomaar heel anders zijn”, toont Sauber zich realistisch, waarna hij beklemtoont dat veel renstallen momenteel weinig voor elkaar onderdoen: “De Formule 1 is volgens mij nog nooit zo competitief geweest als nu, en dat betekent dat de teams uit de middenmoot en de teams vooraan het veld tegenwoordig een stuk dichter bij elkaar staan dan vroeger.”