Felipe Nasr en Marcus Ericsson zijn allebei teleurgesteld uit hun Saubers gestapt. Ericsson voortijdig, na 38 ronden, Nasr na een anonieme finish op de vijftiende plek.

In 2015 was de Grand Prix van Australië Saubers meest succesvolle van het seizoen. De Zwitserse formatie hield toen met een dubbele puntenfinish veertien punten over aan de openingsrace. Punten zaten er dit keer echter niet in.

“Dit was een zware race voor ons. We kwamen snelheid te kort ten opzichte van onze rivalen. Het was tijdens de race ook overduidelijk dat ik de auto’s voor me niet bij kon houden”, vertelt Nasr, die het vergaren van informatie als enige pluspunt opnoemt: “We moeten de data nu uitvoerig bestuderen, want onze auto moet op verschillende vlakken verbeterd worden en we hebben nog veel werk voor de boeg”, constateert hij.

Ericsson was zelfs het uitrijden van de race niet gegeven, maar had daarvoor al de pech dat het team toen de race was stilgelegd nog aan zijn auto werkte toen dat al niet meer mocht. “Dat kwam door een probleem met een bandenwarmer en leverde me een drive through op.”

Vanuit een kansloze zestiende positie werd Ericsson vervolgens tot opgeven gedwongen toen hij voelde dat er ‘iets mis was met het linker achterwiel’. “Dit was geen goede dag voor ons. We moeten ervoor zorgen dat we er tijdens het volgende raceweekend, in Bahrein, beter voor staan.”