Een nieuw chassis moet Felipe Nasr helpen in Sotsji, en de Sauber-coureur is ook blij met zijn begin op de Russische omloop. Teamgenoot Marcus Ericsson is dat niet.

Nasr was in beide vrijdagtrainingen de snelste Sauber-coureur. In de eerste sessie was hij veertiende, waarna hij negentiende was in VT2. Ericsson moest het met een negentiende en 22ste plek doen.

“De auto voelt een stuk beter aan dan tijdens de vorige raceweekends”, laat Nasr optekenen, waarbij hij aangeeft vooral happy te zijn met ‘de pace op de softs‘. “Maar op de superzachte banden hebben we werk te doen.”

www.sutton-images.com Marcus Ericsson (SWE) Sauber C35 at Formula One World Championship, Rd4, Russian Grand Prix, Practice, Sochi Autodrom, Sochi, Krasnodar Krai, Russia, Friday 29 April 2016.

Ericssons vrijdag was ‘niet ideaal’

“Er is dus nog ruimte voor verbetering”, denkt Nasr, al is hij blij met hoeveel hij heeft gedaan. “Ik heb flink wat ronden afgelegd en ons testprogramma afgewerkt, wat belangrijk was om de prestaties van de banden te begrijpen.”

Teamgenoot Ericsson heeft meer te mopperen. “Het was geen ideale vrijdag voor me. Ik heb weliswaar veel rondjes kunnen rijden en informatie verzameld, maar had er moeite mee de banden aan het werk te krijgen.”

“Vorig jaar was dat ook al zo. We hebben nu verschillende set-ups uitgeprobeerd, maar de juiste nog niet gevonden. We moeten onze gegevens dus nog eens goed analyseren, zodat het van het weekend beter gaat.”