Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez zijn er allebei in geslaagd het volledige potentieel uit de auto te halen. Helaas levert het hen niet meer op dan de laatste plaatsen in Q2.

Het Sauber-duo zal echt niet juichen om hun klassering, maar men is realistisch genoeg om te weten dat er niet meer in zit. Zeker niet op een hogesnelheidsbaan als Monza. “Ik denk dan ook dat we een degelijke kwalificatie hebben gereden”, aldus Adrian Sutil, de snelste van de twee teamgenoten. “Vanochtend hadden we nog wat problemen, maar in de kwalificatie ging het gelukkig beter.”

“De auto liet zich in het begin echter nog moeilijk besturen, maar na aanpassingen aan de aerodynamica en de bandenspanning ging het beter. De auto lag ronde na ronde beter op de weg, maar het duurde toch even voordat ik echt vol vertrouwen in de cockpit zat. Ik ben desondanks tevreden met mijn laatste ronde, maar meer dan de vijftiende tijd zit er gewoon niet in.”

Voor Esteban Gutiérrez geldt eigenlijk hetzelfde: “Ik maakte een kleine fout in de laatste ronde en dat heeft wel tijd gekost, maar desondanks zitten we niet ver van ons ware potentieel vandaan. We komen duidelijk nog wat tekort ten opzichte van de teams vóór ons, maar we doen ons uiterste best.”

Daarop richt de Mexicaan speciale woorden van dank aan het adres van Ferrari: “Ik weet dat ze daar heel hard werken om het gat met de Mercedes-krachtbronnen te verkleinen. We werken samen met hen samen als een team en dat werpt langzaam maar zeker zijn vruchten af.”