Sauber heeft de Colombiaanse GP3-coureur Tatiana Calderón vastgelegd als ontwikkelingscoureur. Ze gaat een uitgebreid young driver-programma afwerken met het team.

Dat betekent dat Calderón met begeleiding van Sauber ‘professionele trainingsessies’ in een simulator krijgt, terwijl ze verder tijdens een aantal raceweekends meeloopt bij het Zwitserse team.

“Ik ben er erg gelukkig mee me als ontwikkelingsrijder bij Sauber aan te sluiten en ben het team en teambaas Monisha Kaltenborn zeer dankbaar voor deze kans”, vertelt Calderón.

“Ik verheug me erop met het team te werken en zoveel mogelijk te leren. Dit brengt me immers weer een stap dichter bij mijn droom, de Formule 1.”

Of de 23-jarige Calderón dit jaar al met een Formule 1-bolide zal rijden, is maar de vraag. In het persbericht van Sauber wordt daar niet over gerept.

Calderón rijdt al enkele jaren in Europese opstapklassen. Vorig jaar finishte ze als 21ste in haar debuutseizoen in de GP3, de klasse waarin ze volgens Sauber ook dit jaar uit zal komen.

Voor ze de opstap maakte naar de GP3, reed Calderón van 2011 tot en met 2015 in verschillende Formule 3-kampioenschappen en, onder meer, de Formule Renault 2.0 en Ferrari’s Florida Winter Series.