Alle drie de Sauber-coureurs die tijdens de openingsdag in Barcelona in actie kwamen, zijn tevreden met hoe het ging. Indrukwekkende rondetijden bleven uit, maar van problemen was geen sprake.

Felipe Nasr was in beide sessies op de baan te vinden, terwijl zijn vaste collega Marcus Ericsson alleen in de middag reed. In de ochtend diende de Zweed zijn auto namelijk af te staan aan de Italiaan Raffaele Marciello, de testcoureur van het team.

Marciello kwam voor de tweede keer dit jaar in actie tijdens een vrije training en deed het – ondanks een wild uitstapje naast de baan – uiteindelijk heel behoorlijk met een twaalfde tijd, op een halve tel van de in VT1 als tiende geklasseerde Nasr.

“Het was fijn om weer te rijden en ik ben tevreden met hoe het ging”, vertelt de op voorspraak van motorleverancier Ferrari door Sauber aan het werk gezette Marciello, die het gevoel heeft zijn steentje te hebben bijgedragen: “Want ik heb volgens mij nuttige feedback gegeven en heb samen met het team het hele programma voor de ochtendsessie afgewerkt, door wat aerodynamische metingen en werk aan de set-up te doen.”

Ericsson & Nasr
In de middag was het weer Ericssons beurt om in de Sauber C34 te stappen. “Ik had wat in te halen na het missen van VT1, maar ik heb korte en lange runs gedaan en aan het eind van de sessie ook nog wat pitstops kunnen oefenen. We hebben hier veel van opgestoken en het was dus een goede dag”, aldus de in de middagtraining als zestiende geklasseerde Ericsson.

Waar Nasr in de ochtend nog een tiende tijd noteren, daar was hij in de middag net voor Ericsson te vinden op P15. Ook voor de Braziliaan was het een prima dag. “De auto voelde vanaf het begin lekker aan. Ik kreeg toen het in de middag steeds warmer werd wel wat last van overstuur. Dat maakte het lastig het maximale eruit te persen, maar we hebben nu in ieder geval wel nuttige data voor de kwalificatie, waarin het waarschijnlijk ook vrij warm is.”