Het met Ferrari-motoren rijdende Sauber rekent erop dat de hoge topsnelheid waarover haar bolides beschikken het team in Canada competitief zal maken, zodat punten tot de mogelijkheden behoren.

Sauber wist in Monaco – enigszins verrassend – punten te scoren, maar de C34-bolides van het nog altijd als vijfde geklasseerde team waren in de nauwe straten van het Prinsdom eigenlijk niet bijster competitief. Voor de komende race, op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal, ziet het er volgens coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson en head of track engineering Giampaolo Dall’Ara echter beter uit.

“Het wordt mijn eerste keer in Montréal, maar ik denk dat de baan me wel gaat bevallen”, verklaart Nasr, die erop vertrouwt dat de lange rechte stukken in Saubers voordeel zullen werken: “Want qua topsnelheid zitten we er altijd goed bij.”

Teamgenoot Ericsson denkt ook dat de C34 goed bij het Circuit Gilles Villeneuve zal passen: “Het is een combinatie van een permanente baan en een stratencircuit, met een aantal lange rechte stukken. Doordat wij over veel topsnelheid beschikken, is dat gunstig voor ons. Wat er ook belangrijk is, is dat je auto stabiel blijft onder het remmen. Vanwege die karakteristieken verwacht ik dat onze performance beter zal zijn in Montréal.”

Head of track engineering Giampaolo Dall’Ara draait er niet omheen dat Sauber ‘ondanks de twee punten uit Monaco twee lastige races achter de rug heeft’. “Ons doel voor Canada is dan ook om voor een ommekeer te zorgen. Onze auto zou het goed moeten doen op het circuit aldaar en het wordt daarbij belangrijk ons op zaterdag goed te kwalificeren, zodat we zondags op meer punten kunnen mikken.”