Sauber-coureur Kamui Kobayashi heeft een goed gevoel voor zijn thuisrace van volgende week in Japan, op Suzuka. Zijn teamgenoot Sergio Pérez heeft ook vertrouwen in een goede afloop.

Kobayashi heeft eerder deze week al het één en ander verteld over de gevoelens die zijn thuisrace bij hem opwekt en hoe bijzonder deze editie voor hem is, en laat nu in zijn vooruitblik op de race wederom blijken er zin in te hebben: “Suzuka hoort bij mijn favoriete circuits. Ik denk dat elke coureur er graag rijdt en het is een geweldige baan als je het ritme te pakken krijgt.”

Ondanks dat het zijn thuisrace is, heeft de Japanner geen groot aantal kilometers op Suzuka gereden: “Dit wordt pas mijn derde race op het circuit, nadat ik er in 2003 als 17-jarige met een Formule Toyota-bolide reed en er vorig jaar voor het eerst als Formule 1-coureur aan de slag was. De meeste andere coureurs kennen de baan dus beter dan ik.”

Het thuisvoordeel moet voor Kobayashi dus vooral vanaf de tribunes komen, zo benadrukt hij. “Vorig jaar was er erg veel publiek en dat was heel indrukwekkend. Ik denk dat er ook deze keer weer veel Japanse racefans zullen zijn, dus ik hoop dat we ze als sport een mooie show kunnen voorschotelen, want Japan is belangrijk voor de Formule 1.”

Voor Pérez, die aan zijn debuutjaar bezig is, wordt het de eerste keer dat hij op Suzuka zal racen. “Maar ik ken de baan al wel van de simulator en vind het een heel spannend circuit”, klinkt hij enthousiast.

“Ik verheug me er nu op om in het echt ook door al die snelle bochten te gaan, hetgeen ook komt omdat ik denk dat onze auto het goed gaat doen op Suzuka”, vervolgt de Mexicaan, die vindt dat hij aan een goede reeks bezig is en graag zo verder wil gaan: “Ik wil mijn momentum behouden, want ik voel dat het steeds beter gaat. Ik wil me verder verbeteren en het seizoen positief afsluiten.”

Om ervoor te zorgen dat Kobayashi en Pérez ook daadwerkelijk goed voor de dag komen in Japan, hebben technisch directeur James Key en de zijnen een grote update voorbereid.

“Dit stond al langer in de planning en moet ons, als het goed is, helpen om een sprong vooruit te maken”, vertelt Key. “We zijn recentelijk wat ongelukkig geweest, dus hopelijk kunnen we volgend weekend terugslaan. Het zou mooi zijn om een goed resultaat neer te zetten voor de ogen van onze Japanse fans, want 2011 is vooralsnog een lastig jaar voor de mensen in dat land.”