Felipe Nasr Marcus Ericsson zijn niet ontevreden met hun eerste twee vrije trainingen, ook al blijft Sauber veroordeeld tot de achterhoede. 

De Braziliaan Felipe Nasr kon met zijn Sauber in beide sessies de achterhoede niet ontstijgen, maar gokt op wat hij zijn race-motor noemt: “Ik reed vandaag met een motor die we alleen inzetten voor de trainingen, waarna we later in het weekend overstappen naar mijn race-motor. Daar moet net iets meer uit te halen zijn. De balans van de auto leek vandaag in ieder geval al goed.”

“De omstandigheden waren vandaag met die regenbui aan het begin van de tweede vrije training natuurlijk niet ideaal, maar daar heeft iedereen natuurlijk in gelijke mate last van. Bovendien hadden we al heel wat meters gemaakt in de eerste vrije training, waarin we naar mijn mening veel hebben geleerd over hoe de diverse bandencompounds reageren op het nieuwe asfalt.”

Ericsson
Marcus Ericsson deed het qua tijden iets beter dan zijn teamgenoot en spreekt van een ‘degelijke’ dag: “Het is vrijdag, dus we wilden gewoon zoveel mogelijk ronden rijden. Er viel ook genoeg te leren, aangezien het circuit er aanzienlijk anders bij lag met nieuw asfalt en nieuwe kerbstones.”

“Het was goed om te zijn dat er een duidelijk verschil zat in performance tussen de ultrazachte, superzachte en de gewone zachte banden. We hebben, ondanks de regen in de tweede vrije training, dus heel wat data verzameld en aan de hand daarvan kunnen we de puntjes op de i zetten voor de dag van morgen.”