Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez probeerden op vrijdag allebei een andere basisafstelling van de C33. De snelheid is nog altijd ver te zoeken en dus trekt Sauber alle registers open.

Het levert de Zwitserse formatie aan het eind van de rit een veertiende en achttiende klassering op voor Adrian Sutil respectievelijk Esteban Gutiérrez. Laatstgenoemde is tevreden, met name met zijn elfde tijd in de ochtendtraining: “Die sessie verliep wel iets beter ja.”

“In de middag veranderden we de afstelling om te kijken wat beter werkt. Nu gaan we op zoek naar het beste van beide afstellingen. Iedereen werkt in ieder geval hard om de balans te blijven verbeteren en ik denk dat we in de huidige richting verder moeten blijven zoeken.”

Teamgenoot Adrian Sutil is eveneens content met de manier waarop beide sessies voor hem verliepen: “We hebben ons programma in ieder geval volledig af weten te werken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik beter uit de voeten kan met de zachtste van de twee compound.”

“De baan biedt nog steeds heel weinig grip en dat komt de bestuurbaarheid van onze auto niet ten goede. Het team heeft echter prima werk geleverd en zo beschouwd hebben we een goede eerste dag meegemaakt.”