Sauber heeft nog twee races de kans haar eerste punten van 2014 te scoren. Afgelopen weekend kwam het er – ondanks dat het er hoopvol uitzag – niet van, maar de race in Brazilië biedt wederom perspectief.

Dat denkt coureur Adrian Sutil althans. Sutil, die zich afgelopen weekend in Amerika voor de eerste keer dit jaar binnen de top tien kwalificeerde, maar al in de eerste ronde werd geëlimineerd door een onbezonnen actie van Force India-coureur Sergio Pérez, ziet namelijk kansen voor de Grand Prix van Brazilië op het circuit van Interlagos.

“Natuurlijk zal het niet makkelijk worden om het voor elkaar te krijgen, maar ik denk echt dat we voor komende zondag op punten mogen hopen”, verklaart de Duitser, die weet dat de race in São Paulo vaak verrassend kan uitpakken: “Want de wedstrijden zijn er vaak spectaculair. Dat komt door het wisselvallige weer en de lastige, hobbelige en korte baan.”

Die baan, het Autódromo José Carlos Pace, bevalt Sutil desondanks zeer goed en het is verder een bijzonder weekend voor hem omdat zijn vader uit Zuid-Amerika komt, of om preciezer te zijn: het onder Brazilië gelegen Uruguay.

Gutiérrez
Teamgenoot Esteban Gutiérrez verheugt zich ondertussen vooral op de race vanwege de rijke geschiedenis ervan en het feit dat hij bij Interlagos altijd aan de legendarische Ayrton Senna moet denken.

Gutiérrez reed vorig jaar overigens zijn eerste meters op de baan en weet daardoor nu ook dat Interlagos een fikse uitdaging vormt door zowel het vaak verraderlijke weer als het unieke karakter van de omloop zelf.

“Vergeleken met andere circuits is dit een korte baan, maar er is wel één lang recht stuk, wat motorvermogen heel belangrijk maakt. Verder is het een heerlijk ouderwets circuit dat vooral leuk is als het regent. Dat het weer zo veranderlijk is, maakt het racen in Brazilië echter alleen maar extra spannend”, zo laat hij tot slot blijken qua weer overal voor in te zijn.