Sauber stelt teleur tijdens de kwalificatie in Austin. Beide coureurs zijn op het moment suprême langzamer dan in de derde vrije training. Over de oorzaak tast het team vooralsnog in het duister.

“Deze kwalificatie is een enorme teleurstelling voor het hele team”, stelt teambaas Monisha Kaltenborn. “We hebben geen idee hoe dit kan, want we zijn langzamer dan tijdens de derde vrije training. Het is aan de engineers om te zorgen dat de zaken weer op de rit zijn voor de race.”

Metname voor Sergio Pérez is het een grote teleurstelling. Vele landgenoten juichten hem vanaf de tribune toe. Toch kwam hij niet verder dan de vijftiende tijd. “Ten opzichte van de laatste vrije training hebben we veel aan performance ingeboet en we weten niet waarom. De baantemperatuur is omhoog gegaan, toch had ik moeite met het warmen van mijn banden. Ik had veel last van overstuur in kwalificatie.”

“Met al die fans uit Mexico op de tribune vind ik het jammer dat ik niet meer heb kunnen laten zien vandaag, maar ik zal mijn best doen om deze mensen een goede race te bezorgen morgen. Ik ga zeker voor punten strijden hoe moeilijk dat ook zal zijn”, aldus de Mexicaan.

In het kielzog van zijn teammaat kwalificeerde Kamui Kobayashi als zestiende. “Dit resultaat is teleurstellend voor ons omdat we beter hadden verwacht. Het opwarmen van de banden ging me beter af vanmiddag, maar nog kon ik het beste er niet uit halen. Waarom weet ik nog niet. Ik verwacht tijdens de race geen problemen met de banden, maar een goede resultaat zal vanuit onze startpositie moeilijk worden.”