Marussia-coureur Timo Glock crashte op opmerkelijke wijze tijdens de tweede vrije training, nadat de neus en voorvleugel al voor hij de muur raakte van de auto af vielen.

 

Glock vertelde eerder vandaag aan Autosport dat hij niet precies wist hoe de crash tot stand kwam. “Ik weet alleen maar dat de auto rechtdoor schoof”, sprak hij. “Wanneer ik de voorvleugel en neus precies verloor, weet ik niet”, verklaarde de coureur die zelf niet kon achterhalen of dat door of vóór zijn uitstapje buiten de baan gebeurde.

 

Nu enige tijd verstreken is, laat Glock zelf in een persbericht van zijn team weten dat de oorzaak inmiddels achterhaald is: “Het gaat niet om een constructiefout of een mankement aan het chassis, maar om een operationale fout”, zegt de Duitser, die daarmee aangeeft dat het ongeval dus in ieder geval niet aan zijn auto te wijten valt, maar zijn team vermoedelijk iets verkeerd heeft gedaan.

 

Met de schade aan zijn Marussia MR-01 valt het volgens Glock verder ook wel mee. “Het is vooral cosmetische schade, dus het chassis is verder gewoon in orde. Wel denk ik dat de monteurs er een avondje werk aan gaan hebben.”

 

“Ikzelf ben overigens prima in orde”, benadrukt Glock, die direct na de crash over pijn in zijn hand klaagde, maar daar dus geen last meer van heeft. “Het deed inderdaad even zeer, want ik had mijn handen op het stuur gehouden omdat ik dacht dat de klap minder hard zou zijn dan hij uitendelijk was, maar ik heb gelukkig geen letsel opgelopen.”

 

Glocks teamgenoot Charles Pic kende een minder spannende dag. Hij werkte zijn rondjes zonder grote problemen af en kan zodoende terugblikken op een positieve dag.