Naast aerodynamische updates en een langere wielbasis, krijgt Michael Schumacher in Barcelona ook een ander chassis, want de oude monocoque is beschadigd.

Teambaas Ross Brawn meldt aan Reuters dat Schumacher al enkele races met een beschadigd chassis zijn rondjes rijdt. “Het is tijdens de eerste Grands Prix beschadigd", zegt Brawn. "We hebben het zo goed als mogelijk gerepareerd tussen de races door, maar nu we weer op de fabriek zijn zullen we het vervangen.”

Schumacher krijgt echter geen fonkelnieuw chassis van Mercedes. “We hebben het al eerder tijdens tests gebruikt”, verklaart Brawn.

Mercedes sportchef Norbert Haug gaf eerder al aan dat er waarschijnlijk iets mis was met de bolide van Schumacher, maar dat het lastig is een mogelijk probleem tijdens de overzeese Grands Prix op te lossen.

De reparaties en verbeteringen aan de MGP W01 moeten Schumacher niet alleen verder naar voren, maar ook dichter op zijn teamgenoot brengen. Teamgenoot Nico Rosberg staat momenteel namelijk op een tweede plaats in het kampioenschap, terwijl Schumacher zelf slechts de tiende plaats bezet.