Michael Schumacher mag op 19 mei een demonstratieronde rijden op de oude Nürburgring Nordschleife. Hij zal rijden in de Mercedes W02 uit 2011. Het is de eerste keer sinds 1954 dat er een echte ‘Silberpfeil’ over de originele baan rijdt.

“Ik heb veel herinneringen aan de Nürburgring”, vertelt Schumacher. “Ik kijk er erg naar uit om iets terug te doen voor de fans en vrienden uit mijn geboorteplaats Kerpen, dat dichtbij het circuit ligt. Het is ook een fantastische ervaring voor mij om over de Nordschleife te rijden.”

Schumacher wordt de tweede coureur die in een moderne Formule 1-auto de volledige oude baan rijdt. Nick Heidfeld deed dit al een keer eerder in een BMW Sauber.

“Hier begon het allemaal met de legendarische Silberpfeil”, vervolgt Schumacher. “Een ronde rijden in de moderne auto op het mooiste, meest uitdagende circuit van de wereld is geweldig. Een briljante mix. Dat is de droom van iedere autocoureur.”

Sinds zijn definitieve pensioen in de Formule 1 is Schumacher actief als ambassadeur van Mercedes. In deze rol rijdt hij regelmatig demonstraties op verschillende locaties.

Foto: Schumacher actief in de Mercedes W02 op de Nürburgring in 2011 tijdens de Grand Prix van Duitsland.