Mick Schumacher wil een gesprek met de stewards en wedstrijdleiding nadat zij een rondetijd van hem schrapten in de kwalificatie. Daardoor strandde de Haas-coureur al in Q1, waar hij de verwachting had om voor Q3 te gaan.

Schumacher had de snelheid goed te pakken in de kwalificatie en noteerde in Q1 een rondetijd die snel genoeg was om door te gaan naar Q2. Net na het afvlaggen van de sessie kreeg Schumacher echter te horen dat zijn rondetijd geschrapt was omdat hij de track limits had overschreden.

Daar dacht zijn team duidelijk anders over, aangezien de Duitser voor de start van Q2 te horen kreeg dat hij in de auto moest blijven omdat zij contact hadden gezocht met de wedstrijdleiding. Met het groene licht aan het einde van de pitstraat aan was het officieel einde kwalificatie voor Schumacher, die er een vieze nasmaak aan overhoudt, wetende dat er veel meer in zat dan de negentiende tijd, de zeventiende startplek.

Lees ook: Steiner ziet ‘meer ontspannen’ Schumacher: ‘Helpt hem aan goede resultaten’

“Het was zonde omdat ik denk dat we de snelheid hadden om door te gaan naar Q3”, baalt Schumacher. “Dit is iets wat we waarschijnlijk iets meer met de stewards en wedstrijdleiding moeten bespreken, om te begrijpen waarom er een paaltje staat wat dan geen track limit is. Het ging uiteindelijk om millimeters”, denkt de Duitser.

Schumacher legt zich uiteindelijk wel neer bij het besluit van de stewards. “Zij hebben de beslissing immers al genomen, dan heeft het geen nut om erover te discussiëren omdat zij er toch niks aan zullen veranderen”, verzucht hij. “Het is een beetje frustrerend. Maar aan de andere kant zullen we er ook niet bij stil blijven staan, maar ons meer focussen op morgen en proberen ons een weg te banen door het veld en proberen wat punten te scoren”, besluit de Haas-coureur.