Een groep Amerikaanse en Canadese investeerders is achter de schermen hard bezig om het twaalfde team op de grid in 2013 te worden. De investeerders hopen door HRT op te kopen al in Australië aan de start te staan met Scorpion Racing, meldt Autosport.

Volgens de website zouden ze de zegen van F1-baas Bernie Ecclestone al hebben. Hij vroeg in een brief aan de investeerders: “Hebben jullie het bedrijf HRT gekocht? Indien ja, dan zal de FIA je accepteren.” Dat is opmerkelijk, want de deadline voor teams om in te schrijven voor het 2013-kampioenschap verliep eind november 2012.

Volgens Autosport is de kans echter groot dat, ondanks de goedkeuring van Ecclestone, het team zal moeten wachten tot 2014. Maar omdat het team voornemens is om het chassis van HRT, de Cosworth-motoren en de Williams-versnellingsbak te gebruiken, lijkt 2014 geen optie met de technische regelwijzigingen. Er moeten voor 2014 compleet nieuwe chassis’ ontworpen worden vanwege de nieuwe V6-motoren.

De investeerders blijven hoop houden en hopen deze week nog de koop af te ronden. Het team wil zich vestigen in Silverstone. Volgens Autosport is niet bekend of het voor Scorpion Racing mogelijk is om aan de start te verschijnen in Australië, zelfs al voldoen ze aan de financiële en technische verplichtingen. Aan het eind van deze week wordt meer informatie verwacht.