Bruno Senna blijft erin geloven dat hij nog een racezitje voor volgend seizoen weet te vinden. “Ik hoop voor het eind van het jaar duidelijkheid te hebben”, geeft de gewezen Williams-coureur aan.

In drie seizoenen tijd heeft Senna voor evenveel teams gereden, maar de coureur bleef nooit langer dan één jaar bij een team in dienst en moest zo elke winter weer op zoek naar een nieuwe werkgever.

Na zijn debuutseizoen bij HRT, in 2010, kwam hij in 2011 bij Renault/Lotus binnen als testrijder, waar hij gedurende het jaar promotie maakte naar een racezitje. Senna wist echter geen contract voor het volgende seizoen af te dwingen bij het team uit Enstone, waarna hij laat in de winter van 2011 een deal sloot met Williams.

Nu, een jaar later, vindt Senna zichzelf wederom terug in dezelfde positie: zonder werk. De Braziliaan weigert de hoop echter op te geven. “Mijn manager en ik zijn hard aan het werk”, verkondigt hij dan ook in een interview aan Autosport.

Senna, die afgelopen seizoen 31 punten verzamelde en daarmee als zestiende in het kampioenschap eindigde, geeft verder niet prijs met welke teams hij in onderhandeling is, maar is recentelijk in verband gebracht met zowel Force India als Caterham, al zouden zijn gelschieters weinig heil zien in een avontuur bij het laatstgenoemde team.

Volgens Autosport heeft Senna vorige week een DTM-auto van Mercedes getest en het lijkt er dan ook op dat een overstap naar dat toerkampioenschap eveneens tot de mogelijkheden behoort voor de coureur met de bekende achternaam, al laat Senna daar tegenover Autosport verder niets over los.

Het enige wat hij nog wel kwijt wil – behalve de al vaker gehoorde tekst en uitleg over hoeveel hij in 2012 heeft geleerd, ondanks het missen van veel vrije trainingen – is dat hij snel uitsluitsel wil hebben: “Ik hoop voor het eind van het jaar duidelijkheid te hebben.”