Bruno Senna heeft zijn goede kwalificatie niet verzilverd. De Braziliaan startte zijn thuisrace als negende maar zag een goed resultaat in rook op gaan na een botsing met Michael Schumacher.

De Renault-coureur kreeg er namelijk een drive-throughpenalty voor. “Wat zal ik eens zeggen. Dit was een moeilijke dag en ik ben vooral teleurgesteld”, aldus Senna. “Ik begon op een mooie positie en hoopte daar de vruchten van te plukken. Meerdere moeilijkheden voorkwamen dat. Vooral het incident met Michael en de versnellingsbakproblemen. Ik had mijn publiek graag wat gegeven om te lachen maar het mocht helaas niet zo zijn.”

Vitaly Petrov hield een puntje over aan de Braziliaanse Grand Prix. “Absoluut een goede zaak”, meende de Rus. “Dit was de juiste reactie op mijn kwalificatie. Ik startte goed en mijn snelheid was in orde. Ik was redelijk blij met de auto. We stopten vrij vroeg en vervolgens verloor ik tijd achter de Toro Rosso’s. Het was lastig hun in te halen.”

“Misschien had ik anders Kobayashi voor kunnen blijven en als negende finishen. De pitstops verliepen goed en er zat een hele snelle tussen. Ik hoopte dit jaar op meer punten. Een fantastisch jaar was het niet maar ik bedank team voor hun vertrouwen. Hopelijk werken we volgend jaar nog beter samen om betere resultaten te boeken.”