Bruno Senna is bereid een rol als derde coureur te aanvaarden als er zich geen racezitje voor hem aandient. Een langer verblijf bij Renault behoort zodoende ook tot zijn mogelijkheden.

 

Senna begon 2011 ook al als testcoureur, maar werd gedurende het jaar door Renault naar een racezitje gepromoveerd en reed daardoor uiteindelijk nog acht races voor het team uit Enstone, waarmee zijn totaal aan Grand Prix-deelnames op 26 komt te staan.

 

De Braziliaan hoopt zijn race-CV uiteraard verder te kunnen uitbreiden, maar toont zich in gesprek met Autosport realistisch: “Een functie als test- en reserverijder is eventueel ook een optie”, verklaart hij. “Het zou dan echter wel een actieve rol moeten zijn waarin ik ook daadwerkelijk iets relevants kan doen voor een team en op vrijdag mag rijden”, maakt hij een belangrijk voorbehoud.

 

Een andere voorwaarde die Senna aan een mogelijke testrol stelt, is deze bij ‘het juiste team’ te kunnen vervullen. “Alleen dan is het voor mij een mogelijkheid”, benadrukt de 28-jarige, die niet uitsluit dat Renault in dat geval een optie zou zijn: “Ik heb nog altijd een goede relatie met de monteurs en de rest van het team, dus er ligt daar een kans.”

 

“We moeten dan echter wel eerst onderhandelen over de voorwaarden en daarnaast ook nog bekijken wat de markt me nog meer te bieden heeft”, besluit Senna, die volgens Renault-teambaas inderdaad op het lijstje van mogelijke derde rijders staat: “Als hij nergens een racezitje weet te vinden, dan behoort hij tot de kandidaten”, bevestigt deze eveneens tegenover Autosport.

 

“Bruno is goed in het geven van technische feedback, maar we zouden wel moeten kijken of we hem op vrijdag kunnen laten rijden en daar een balans in zien te vinden, aangezien onze twee racecoureurs voor volgend jaar nog moeten wennen aan de nieuwe regels.”