Bruno Senna koesters geen plezante herinneringen aan de Grand Prix van Zuid-Korea en hoopt dit jaar opnieuw te kunnen beginnen.

Senna reed vorig jaar voor HRT in Zuid-Korea en kende geen gelukkig weekend. “In de vrije trainingen had ik ophangingsproblemen en de race was bijzonder moeilijk, vanwege de regen, de safety car en de onderbreking. Het was lastig om op die manier het nieuwe circuit te leren kennen. Dit jaar beschouw ik als een nieuwe start.”

De Braziliaan heeft al wel een indruk gekregen van het circuit. “Het is een moeilijke baan, met weinig marge voor fouten”, zegt Senna. “Er zijn veel off-camber bochten en dat is niet erg comfortabel voor een coureur. Het circuit zou onze auto moeten liggen en de toptien moet zeker haalbaar zijn.”

Petrov crashte vorig jaar uit de Koreaanse Grand Prix, maar voelt zich gesteund door een goed optreden in Suzuka. “Ik heb inderdaad momentum en vertrouwen”, aldus de Rus. “Zuid-Korea is echter niet te vergelijken met Japan. Een deel is snel, maar er zijn ook een aantal langzame bochten, waar onze auto niet zo sterk is. Vorig jaar was het circuit erg vuil, maar dat probleem is dit jaar waarschijnlijk minder groot.”