De organisatie achter het circuit van Silverstone houdt er vertrouwen in de Formule 1 ook na 2019 te kunnen blijven verwelkomen.

Dat vertelt Derek Warwick, de ex-Formule 1-coureur die tegenwoordig president is van de British Racing Drivers’ Club (BRDC) die Silverstone exploiteert. Hij reageert daarmee op berichten dat Silverstone om financiële redenen wel eens gebruik zou kunnen maken van een clausule om het contract met de Formule 1 voortijdig op te zeggen, na 2019.

“We zullen de race voor honderd procent zeker tot en met 2019 blijven houden, daar hoeft niemand zich zorgen om te maken. Voor daarna heb ik zo’n gevoel van: ‘we kunnen niet zonder de Britse Grand Prix, we kunnen niet zonder Silverstone’, dus er zal een compromis worden gesloten. Met Bernie Ecclestone, of met Liberty Media nu het de sport overneemt”, zo wordt Warwick geciteerd door Autosport.com.

“We hebben al met Liberty Media en topman Chase Carey om de tafel gezeten. Ze begrijpen ons dilemma, net zoals wij begrijpen dat zij geld moeten verdienen, omdat het daar nou eenmaal voor ze om draait. Er is hoe dan ook licht aan het eind van de tunnel: ook na 2019 zullen we nog Grands Prix hebben”, durft Warwick al wel te stellen.

Wat hij daarbij verder nog aangeeft, is dat Silverstone bijvoorbeeld al met de Britse overheid in gesprek is ‘om te zien of zij kunnen helpen’. Wat hem verder vertrouwen geeft, is dat ook Ecclestone – ondanks zijn eerdere kritische reactie op Silverstone’s klachten – al aan de lijn heeft gehangen: “Hij heeft ons al gebeld om af te spreken om het erover te hebben.”