Silverstone moet niet klagen, dat is de strekking van Bernie Ecclestone’s reactie op berichten dat het circuit overweegt het contract voor de race voortijdig te breken.

Het circuit van Silverstone wordt uitgebaat door de British Racing Drivers’ Club (BRDC) en de voorzitter daarvan, John Grant, heeft in een brief aan de leden laten weten dat de toekomst van de Grand Prix onzeker is.

Hoewel het contract tussen het circuit en de Formule 1 tot en met 2027 doorloopt, beschikt de BRDC over een clausule om het na 2019 op te zeggen. De organisatie denkt er nu over daar gebruik van te maken, schrijft Grant, omdat de kosten voor het organiseren van de race te hoog zijn.

Het zou daarbij vooral de betalingen aan de Formule 1 betreffen, maar Bernie Ecclestone – de commerciële uibater van de sport – heeft daar geen boodschap aan. “Ik snap niet waarom Silverstone problemen heeft”, vertelt hij aan Sportsmail.

“Er komen immers veel meer toeschouwers naar de Britse Grand Prix dan naar andere Europese races, en ik hoor verder niemand klagen”, stelt Ecclestone. Volgens Grant is Silverstone echter lang niet het enige circuit met problemen en ‘maakt geen één Europees circuit winst’ met Grands Prix.