Het is vandaag de dag een veelgehoorde klacht: de toegangsprijzen voor de Grands Prix zijn veel te hoog. Silverstone-directeur Patrick Allen wil daar wat aan doen: hij is van plan de ticketprijzen voor de race op zijn circuit flink te verlagen.

Momenteel kost het 200 euro om als volwassene op zondag de Grand Prix van Engeland te bezoeken, maar als het aan Allen ligt verandert dat. “Ik zie die prijs graag omlaag gaan”, vertelt de circuitdirecteur aan de BBC. “De prijs waar ik aan zit te denken is 125 euro. Dat is wat de klanten verdienen.” Allen meldt ook dat zijn plan op zijn vroegst vanaf 2016 van kracht wordt.

Het plan van de directeur volgt op de tegenvallende bezoekersaantallen bij de Grand Prix op Silverstone afgelopen juli. Toen kwamen er bij de race 89.000 mensen kijken – een enorme stap terug ten opzichte van het jaar ervoor, toen er nog 120.000 mensen op de tribunes zaten.

Het gemis aan inkomsten door de lagere toegangsprijzen wil Allen goedmaken door op het circuit meer producten aan de fans – waarvan er dan dus heel wat meer zouden moeten komen – te verkopen. “Als je hier meer mensen wilt hebben, dan doe je dat niet door de ticketprijzen telkens te verhogen”, zegt Allen. “Ik zie veel liever scherper geprijsde tickets, gecombineerd met een groter assortiment aan snacks, merchandising en dergelijke als ze eenmaal bij ons zijn.”