McLaren-teambaas Eric Boullier staat achter de beslissing om Jenson Button zich alleen in de simulator te laten voorbereiden op zijn Formule 1-comeback in Monaco.

Omdat Fernando Alonso de Grand Prix van Monaco laat schieten om aan de Indianapolis 500 mee te doen, keert de 37-jarige Button – die officieel met sabbatical is – eenmalig terug bij McLaren.

Sinds Button eind vorig jaar zijn (tot nog toe) laatste race reed, zijn de auto’s echter nogal veranderd door de nieuwe 2017-regels, terwijl Monaco niet het makkelijkste circuit lijkt voor een one-off.

McLaren en Button besloten echter dat meedoen aan de Bahrein-test van afgelopen week, om Button al te laten wennen aan de snellere 2017-auto’s, geen zin had. De simulator is genoeg, meent Boullier.

“Jenson heeft er immers zeventien jaar in de Formule 1 opzitten en heeft eerder al gereden met auto’s die qua downforce niveau vergelijkbaar zijn met die van nu”, zegt Boullier tegen El Confidencial.

“Onze simulator is bovendien super realistisch, dus het is het beste voor Jenson dat hij zijn voorbereidingen daarin treft”, vervolgt de McLaren-teambaas tegenover de Spaanse publicatie.

“Zo heel veel tijd is er bovendien niet verstreken sinds Jensons laatste race. Hij zal tegen de tijd van de race in Monaco maar een handjevol Grands Prix hebben gemist. Na tien rondjes is hij weer gewend.”

“Jenson is verder nog gewoon topfit en is altijd sterk geweest in Monaco. Ik twijfel er dan ook niet aan dat hij het goed zal doen”, zegt de McLaren-chef over de veteraan met 305 starts achter zijn naam.

Button stond vijftien keer aan de start van de Grote Prijs van Monaco en won deze in 2009. Daarnaast stond hij nog twee keer op het podium in het Prinsdom. In 2016 werd hij er negende voor McLaren.