De Singaporese overheid dubt nog over het verlengen van het contract dat het met de Formule 1 heeft, aangezien men eerst wil onderzoeken of het financieel heilzaam is de race nog vijf jaar te organiseren.

De Grand Prix van Singapore op het Marina Bay Circuit staat sinds 2008 op de kalender en de komende editie – die eind september verreden wordt – is de laatste die onder het huidige, na dit jaar aflopende, contract valt.

Het verlengen van de deal met Bernie Ecclestone en de Formule 1 is echter nog geen uitgemaakte zaak, zo bericht Channel NewsAsia vanuit Singapore.

Volgens de nieuwszender heeft de overheid de race-organisatie namelijk opgedragen eerst te onderzoeken of het verlengen van het contract met een periode van vijf jaar in financieel opzicht wel zinvol is.

Onderhandelingen over nieuwe financiële voorwaarden zijn daarnaast eveneens nog gaande, meldt Channel NewsAsia. “We hopen echter dat we snel tot een overeenkomst kunnen komen die voor zowel ons als de Formule 1 acceptabel is”, zegt minister Iswaran daarover, waarna hij tevens aangeeft dat de Grand Prix Singapore veel voordelen heeft opgeleverd en een toeristische hot spot heeft gemaakt.