*

Sirotkin nu ook McLaren-reserve

Daan de Geus

Daan de Geus

21 juni 2019 10:45

Sirotkin nu ook McLaren-reserve
McLaren

Voormalig Williams-rijder Sergej Sirotkin heeft er een nieuwe rol bij: de Rus wordt reserve bij McLaren. De coureur uit Moskou blijft daarnaast ook bij Renault in de boeken staan als test- en reserverijder.

In Sirotkin heeft McLaren een reserve gevonden die, zoals teambaas Andreas Seidl aanhaalt, ‘een bewezen waarde is en over de benodigde superlicentie punten beschikt’.

Met dat laatste doelt Seidl natuurlijk op het spreekwoordelijke ‘Formule 1-rijbewijs’ dat nodig is om in te mogen stappen. McLarens testcoureurs Sérgio Sette Câmara en Oliver Turvey hebben dat niet en zouden de vaste coureurs Carlos Sainz en Lando Norris dus niet kunnen vervangen indien zij geblesseerd raken.

Wat verder voor Sirotkin pleit, zo zegt Seidl, is dat hij dus ook verbonden is aan McLarens motorleverancier Renault. “Ook dat maakt hem een logische kandidaat.” In het zeer onwaarschijnlijke scenario dat McLaren én Renault een beroep op Sirotkin moeten doen als invaller, heeft Renault prioriteit.

Lees ook: Sirotkin keert als testrijder terug bij Renault

Sirotkin zelf is uiteraard blij met zijn aanstelling. “McLaren is een legendarisch team en en ben blij dat ik deze kans heb gekregen om met ze te werken.” Hij verheugt zich er daarbij ook op van binnenuit te zien hoe McLaren als team opereert. “Verder ben ik McLaren en SMP Racing dankbaar voor hun steun.”

SMP Racing is het rijdersprogramma waar Sirotkin al jaren deel van uitmaakt en dat hem vorig jaar ook bij Williams onderbracht. Sirotkin kwam na zijn Formule 1-exit de afgelopen maanden ook uit voor SMP Racings WEC-team.

Lees ook: Lowe: ‘Jammer dat we Sirotkin moesten laten gaan’