Sergej Sirotkin keert terug op het oude nest: de Rus gaat als reservecoureur aan de slag bij het team van Renault, waar hij in 2016 en 2017 ook al aan verbonden was.

In 2018 mocht de coureur uit Moskou vervolgens bij Williams proeven aan het echte werk, maar na 21 Grands Prix zat het er op voor Sirotkin: Williams koos voor 2019 voor George Russell en Robert Kubica, voor hem was geen plek meer.

Lees ook: Lowe: ‘Jammer dat we Sirotkin moesten laten gaan’

Sirotkin liep al eerder als testrijder rond bij Renault. Foto: Motorsport Images.

Sirotkin vond kort daarop onderdak in het World Endurance Championship, bij het team van SMP Racing, maar richtte zijn pijlen daarnaast op een testrol in de Formule 1. Hij hoopte op Ferrari, maar het is dus Renault geworden. “Ik ben er erg blij mee dat ik me bij mijn oude vrienden kan aansluiten”, zegt hij daarover.

“Het team en ik kennen elkaar goed, in 2017 heb ik immers nauw met ze samengewerkt op het circuit en op de fabriek”, vervolgt Sirotkin, die benieuwd is om te zien hoe de Franse fabrieksformatie zich sindsdien heeft ontwikkeld. “Daarnaast verheug ik me op de samenwerking met Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg.”

Lees ook: Sirotkin hengelt naar rol als simulatorcoureur bij Ferrari

In 2016 en 2017 (foto) heeft Sirotkin vrije trainingen en testdagen afgewerkt voor Renault. Foto: Motorsport Images.

Sirotkin kan ook op een hartelijk ‘welkom terug’ van Renault-teambaas Cyril Abiteboul rekenen: “Hij heeft er inmiddels een vol Formule 1-seizoen opzitten en die ervaring is zeer welkom en waardevol.”

Behalve Sirotkin, als test- en reserverijder, heeft Renault ook Formule 2-coureur Jack Aitken in de boeken staan als testrijder, een rol die het lid van het Renault-juniorprogramma ook vorig jaar al vervulde in combinatie met veel simulatorwerk. De Chinees Guanyu Zhou vervult ook nog een ontwikkelingsrol bij Renault.