Williams-kopstuk Paddy Lowe vindt het jammer dat je per team maar twee zitjes hebt, want hij had anders een plekje gereserveerd voor Sergej Sirotkin, de jonge Rus die nu buiten de boot is gevallen.

Kubica (links) vervangt Sirotkin in 2019.

Sirotkin kreeg voorafgaand aan het finaleweekend in Abu Dhabi te horen dat Williams in 2019 geen plek meer voor hem zou hebben, met de keuze die op Formule 2-kampioen George Russell en de terugkerende Robert Kubica was gevallen.

Russell – Kubica is een rijdersduo waar Wiliams ‘zeer enthousiast’ over is, maar Lowe vindt het toch jammer afscheid te moeten nemen van Sirotkin, zo vertelt hij aan Racefans. “Het is echt zonde”, vindt hij, want Sirotkin heeft in 2018 een goede indruk gemaakt op Lowe: “Hij is vanaf het begin een geweldige teamspeler geweest.”

Lees ook: Sirotkin neemt afscheid: ‘Helaas rijd ik volgend jaar niet in de Formule 1’

“Sergej heeft daarnaast ontzettend hard gewerkt, zowel met het team als aan zichzelf”, vervolgt Lowe. “Je mag daarbij ook niet vergeten dat het natuurlijk zijn debuutjaar was”, zegt hij over de coureur die het op punten weliswaar aflegde tegen teamgenoot Lance Stroll (6-1) maar het kwalificatieduel wel won met 13-8.

“Het is echt jammer dat je maar twee coureurs mag hebben”, besluit Williams-kopstuk Lowe, erop zinspelend dat het team anders vast een plekje voor Sirotkin had gehad. Zoals het er nu naar uitziet gaat de 23-jarige Rus in 2019 in het WEC aan de slag, terwijl hij eerder naar een rol als simulatorcoureur bij Ferrari hengelde.

Sirotkin scoorde één punt in 21 races, maar won het kwalificatieduel wel met 13-8 van teamgenoot Stroll.